Spiritualiteit in leven en werk!

Loucas van den Berg heeft de Academie voor Spiritualiteit opgericht om spirituele groei en intuïtie praktisch te maken en te koppelen aan leven en werken. Hij heeft hier dertig jaar ervaring in. In zijn boek uit 2004 De Diepe Vreugde van Manifestatie, een Lees, Leer en Wandelboek over Bezieling scheef hij over de 5 kenmerken van optimale inspiratie: 1. Creatieve energie, 2. reflectie en helicopterview, 3. diepe vreugde, 4. focus en wilskracht, 5. subtiele inzichten en onderscheidingsvermogen. Zijn manifestatieboek helpt je spiritueel te ontwikkelen in leven en arbeid. Het boek rekent af met illusies zoals wensen wat er niet is, doen alsof, denken dat je voelt, verklaren waarom iets is en oordelen vanuit het superego.

Spiritualiteit is een combinatie van zelfinzicht, spirituele ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en ontwaken van de spirituele energie. Vandaar de spiritueel coachopleiding, Kundalini therapie Gustav Jung, de individuele consulten en readings en betere verzie van jezelf voor teams en bedrijven. Loucas van den Berg helpt je te worden wie je bent. Uniek zijn de praktische tools, technieken en oefeningen voor coaches, therapeuten en managers om de heling en het zelfbewustzijn van de cliënt en groep te vergroten.

Wat betekent spiritualiteit binnen team en bedrijf?

Voor een gezond team en bedrijfsvoering is bezieling en daarmee vitaliteit van essentieel belang. Een vitaal team is een bezield team. Het ontwikkelen van een spirituele visie op competenties staat hierin centraal: de academie werkt met competentieprofielen in relatie tot bestemming, beroep, leeftijd, ervaring en creatief vermogen. Dit onderhouden vraagt om integratief competentiemanagement en is onderdeel van de coaching – en leiderschapsopleidingen binnen de academie.

Hierin werken we met de vijf aspecten van bezieling uit het lees-, leer- en wandelboek over bezieling van Loucas van den Berg: 

  • Creatieve energie
  • Reflectie en breed perspectief
  • Diepe vreugde
  • Focus en innerlijke wil
  • Subtiele inzichten en onderscheidingsvermogen

Business spiritualiteit

Business spiritualiteit plaatst spiritualiteit in een grotere context. Het koppelt zelfrealisatie aan de inspiratie van anderen en aan de bedrijfsdoelen. Vakmatige deskundigheid in teams dient hierin samen te gaan met spirituele identiteit en diepe inspiratie van de leden.

Business spiritualiteit gaat om goed zakendoen, zorgvuldig gedisciplineerd met een open houding naar verandering. Bij iedere transitie die een onderneming of team doormaakt is het van belang om na te gaan of de missie, de ziel van de organisatie tot zijn recht komt.

Business spiritualiteit is nog niet overal en integraal geïmplementeerd. Er is vaak training op persoonlijke ontwikkeling maar niet op organisatieniveau. De Academie voor Spiritualiteit in Arbeid richt zich in het proces van advisering en implementatie zowel op het individu als op de organisatie als geheel.


Gemiddelde klantbeoordeling: 8,9 / 10

Academie voor Spiritualiteit

30 jaar opleiding en coaching

Toegepaste psychologische spiritualiteit

Essentie, werk en bestemming

3 succesvolle handboeken

Integratief competentiemanagement

Certificaat bij afronding

Een vraag stellen

0 + 7 = ?