Voor wie

Binnen de Academie voor Spiritualiteit in Arbeid zijn in de afgelopen vijfentwintig jaar duizenden particulieren met een diversiteit aan vraagstukken en ontwikkelingswensen en professionals uit uiteenlopende werkgebieden en branches getraind, opgeleid en gecoacht. Leidraad hierin is het optimaliseren van bezieling in leven en werken.

De hoofdgebieden waarbinnen we werkzaam zijn, zijn onderverdeeld in Coaching, Arbeid, Leiderschap en Stem, kunst, heling.

Coaching

Personal Coach

 • Voor kinderen en (jong)volwassenen met persoonlijke vraagstukken rondom kerntalenten en kernkwaliteiten. Sociale vaardigheidstraining en communicatietraining, het opruimen van belemmerende overtuigingen en strategieën en het komen tot concrete gedragsverandering zijn enkele expertisegebieden. Ook begeleiding bij rouw en verlies wordt regelmatig aangevraagd.
 • Voor ouderen met vraagstukken rondom duurzaam inzetbaar zijn.

School voor Coaching

Individueel ontwikkeltraject voor professionals (duur 1 jaar)
Voor professionals met vraagstukken op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap aan de hand van een langer lopend en breed uitwerkend persoonlijk thema. Competentieontwikkeling, potentieel talentenonderzoek, het afstemmen van werk, ondernemerschap en persoonlijk leven op je wezenlijke groei en ontwikkelingsweg zijn gebieden van onderzoek.

Tweejarige opleiding tot spiritueel coach met als 3e jaar verdieping & specialisatie
Voor professionals in het werkveld van persoonlijke begeleiding en hulpverlening zoals trainers, mediators, opleiders en personal coaches.

Coachingsreizen
Voor professionals en particulieren die een langer lopend en breed uitwerkend persoonlijk thema op geconcentreerde en diepgaande wijze gedurende 4 dagen aan een stuk willen doorwerken. Gedragen door een krachtig groepsthema op een speciaal hiervoor gekozen locatie in binnen- of buitenland.

Arbeid

Jaartraject Spiritualiteit en Arbeid
Voor professionals die:

 • Op zoek zijn naar nieuw en passend werk.
 • Een nieuwe houding willen ontwikkelen naar bestaand werk.
 • (Aanvullende) persoonlijke begeleiding wensen in een outplacement-, omscholings- of re-integratietraject.

Traject duurzaam inzetbaar zijn (pre)pensioen (duur 1 jaar)
Voor ouderen die in (het zicht van) hun pensioen flexibel, open en inzetbaar willen leven en zichzelf in een nieuwe context willen leren kennen.

Leiderschap

Persoonlijk Leiderschapstraining
Jaartraject inclusief (optioneel) 5-daagse inspiratiereis naar Umbrië, Italië. Persoonlijk ontwikkelingstraject voor professionals, (startend) ondernemers, zzp-ers, managers en leidinggevenden.

Inspirerend Leiderschapstraining voor teams in company
10-daags programma voor leidinggevenden in de profit- en nonprofit-sector die het leiderschapspotentieel in zichzelf willen ontdekken en ontwikkelen tot een bezielde, effectieve en inspirerende leiderschapsstijl.

Leiderschapsreis
5-daagse inspiratiereis voor leidinggevenden naar Umbrië, het groene hart van Italië en het land van Franciscus van Assisi.

Stem, Kunst, Heling

Leertraject Helende Stem
Voor professionals en particulieren die

 • Zich (verder) willen bekwamen in authentieke en effectieve communicatie en presentatie.
 • Willen werken met de effecten van de helende stem ten behoeve van de genezing van persoonlijke klachten alsmede voor therapeutisch gebruik naar anderen.
 • Als vocal coach of hulpverlener breed, het werken met de helende stem als instrument willen inzetten binnen hun praktijk.

Additionele opleiding Spirituele Therapie
Voor professionals en particulieren die

 • Zich spiritueel willen ontwikkelen ten behoeve van eigen welzijn en evenwicht.
 • Als coach of anderszins als hulpverlener werkzaam zijn en willen werken met de effecten van spirituele therapie ten behoeve van de genezing van persoonlijke klachten alsmede voor therapeutisch gebruik naar anderen.
 • Werkzaam zijn in de zorgsector en willen werken met helende energie in handen en stem ten behoeve van het welzijn van hun cliënten.

Leermodule Kunstzinnig Waarnemen en Creatieve Expressie
Voor professionals en particulieren die

 • Vakmatig belang hebben bij een precies en objectief ontwikkeld (diagnostische) waarnemingsvermogen.
 • Als kunstenaar en kunstzinnig ondernemer hun creatieve expressie willen verdiepen.
 • Vrij willen leren werken met momenten van niet creativiteit.
 • Creatief willen leren omgaan met een voortdurend veranderende (werk)omgeving.

Individuele therapie
Voor uiteenlopende professionals zoals managers en CEO’s, zelfstandig ondernemers, therapeuten, zangers, musici, artsen, docenten, wetenschappers en kunstenaars. Ook kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met persoonlijke ontwikkelingsthema’s kunnen terecht.


Gemiddelde klantbeoordeling: 8,9 / 10

Academie voor Spiritualiteit

30 jaar opleiding en coaching

Toegepaste psychologische spiritualiteit

Essentie, werk en bestemming

3 succesvolle handboeken

Integratief competentiemanagement

Certificaat bij afronding

Een vraag stellen

3 + 0 = ?