• loucasvandenberg-performance-18-maart-2017

Voor een enthousiast publiek van professionals op het gebied van stem- en spraakgebruik gaf Loucas van den Berg op zaterdag 18 maart in de sfeervolle kerkzaal aan de Boothstraat in Utrecht een interactieve lezing over de kracht en effecten van de helende stem.

Nieuwe visie op het gebruik van de Helende Stem

In zijn presentatie sprak Loucas over de vijf aspecten van de helende stem: energie, adem, ritme, toon en verbeelding. Ieder aspect werd uitgelicht met een voorbeeld en een helende stemoefening. De tachtig deelnemers werden uitgenodigd om te gaan staan en een energetische oefening met stem en verbeelding te doen onder leiding van Loucas van den Berg. De oefening werd afgesloten met een visualisatie. Tot slot bracht hij een eerbetoon aan zijn in 2012 in Amerika overleden leraar Don Campbell.

Loucas vertelde dat hij bij Don Campbell gestudeerd heeft aan de transformative power of sound school in New York. Daar leerde hij de effecten van de helende stem kennen en toepassen. Eenmaal terug in Nederland schreef Loucas van den Berg het boek De helende stem. Hiermee introduceerde hij een nieuwe visie op de essentie, het gebruik en de toepassing van de helende kracht van trilling in de vorm van stem, geluid en muziek. Ook maakte Loucas een helende stem CD waar cursisten thuis mee kunnen oefenen. Na afloop was er tijd voor enthousiaste uitwisseling en aanschaf van het boek De helende stem.

Effecten van de Helende Stem voor professionals

In de helende stem-lezing sprak Loucas van den Berg over zijn 25-jarige ervaring in het werken met de helende stem. Dit omvat het werken met Don Campbell in Amerika en het geven van de helende stemopleiding in de AMEG, de door hem opgerichte academie voor muziek, educatie en geneeskunst. Loucas benadrukte dat de helende stem een holistisch instrument is dat het lichaamsbewustzijn verhoogt en doordringt tot de essentie van een klacht. De helende stem transformeert emoties, pijn en depressie.

Naast een veelheid aan fysieke effecten verdiept de helende stem direct de afstemming op de ander en vergroot daarmee het luisterend en invoelend vermogen. Door het beoefenen van helende tonen wordt de focus versterkt en het creatieve brein gestimuleerd. Hiermee kan de helende stem direct worden ingepast in het instrumentarium van stem- en spraakcoaching.

In de lezing gaf Loucas van den Berg helende stemoefeningen die direct in de eigen werksfeer kunnen worden toegepast. Deze oefeningen gingen zowel over het therapeutische effect van de helende stem, het bevrijden van de stem en het genezen met de stem als ook over de afstemming en inspiratie van de stemcoach, logopedist, zangpedagoog, yoga teacher en energetisch therapeut.

Loucas vertelde dat de helende stem de stem transparant en krachtig maakt en de communicatie verbetert in ieder beroep. Hiertoe geeft hij twee opleidingen: de AMEG helende stem-opleiding en de AMEG zielengenezing-opleiding waarin hij dieper ingaat op de energetische therapie, de therapeutic touch en de adem in combinatie met de helende stem.

Beste Loucas je lezing is blijven hangen. Dank daarvoor. De stem in combinatie met het geheel in en buiten ons, de creativiteit en hieraan uiting kunnen en durven geven, jouw wijze hoe je dit doet, maakte het tot een bijzonder delen. Dank voor je aanwezigheid en inspiratie.

boek-de-helende-stem

Boek de Helende Stem

Na afloop werd het helende stemboek aangeschaft om thuis verder te kunnen oefenen.

CD healing voice

Voor de helende stem CD was veel belangstelling. Hiermee kan men de helende stem beluisteren en oefenen.