Leiderschap en spiritualiteit

Spiritueel leiderschap is het vermogen eigen en andermens potentieel vrij te maken om buitengewone en nieuwe mogelijkheden te realiseren. De spirituele dimensie van leiderschap behelst de volgende aspecten:

 • Het ontsteken van de innerlijke vonk in de ander.
 • Emotioneel intelligent denken en werken. Emotionele intelligentie is het vermogen om je emoties te begrijpen, te doorzien en te leren hoe ze gebruikt kunnen worden om je energie, motivatie, authenticiteit en integriteit te optimaliseren.
 • Verandering omarmen en optimaliseren.
 • Gezond ritme van inkeer en concreet en onbegrensd manifesteren.
 • Het koppelen van individuele zelfrealisatie aan de inspiratie van anderen en de bedrijfsdoelen.
loucas-van-den-berg-presentatie

Leiderschapstraining en Leiderschapsreizen

Binnen de Academie voor Spiritualiteit in Arbeid valt het werkgebied Leiderschap uiteen in vier trajecten:

 • Persoonlijk Leiderschapstraining (duur 1 jaar inclusief optioneel 5-daagse inspiratiereis naar Umbrië, Italië): persoonlijk ontwikkelingstraject voor professionals, zzp-ers, managers en leidinggevenden. Deze Persoonlijk Leiderschapstraining vormt tevens een module van de tweejarige opleiding tot Spiritueel Coach.
 • Inspirerend Leiderschapstraining voor teams in company (4 modules van 2 dagen en 2 terugkomdagen): 10-daags programma voor leidinggevenden. Speerpunten: ontwikkelen leiderschapcompetenties, leiden vanuit emotionele intelligentie, motiveren en inspireren van anderen, blijvend manifesteren van leiderschap en teamcompetenties.
 • Inspirerend Leiderschapsretreat 3-daagse retreat in een prachtige natuuromgeving met slow
  living en biologische producten.  Dit programma biedt een effectieve combinatie van individuele aandacht en intensieve  begeleiding inclusief het ontwikkelen van leiderschap essentials verzorgd door 2 ervaren trainers.
 • Leiderschapsreis (5-daagse inspiratiereis voor leidinggevenden naar Umbrië, het groene hart van Italië en het land van Franciscus van Assisi): Tijdens deze reis werken we met het boek de Diepe Vreugde van Manifestatie van Loucas van den Berg.

‘Durf voor te gaan. Krachtig te leiden. Geen twijfel, maar humor en kracht.

(Broeder Leone, metgezel van Franciscus van Assisi)


Gemiddelde klantbeoordeling: 8,9 / 10

Academie voor Spiritualiteit

30 jaar opleiding en coaching

Toegepaste psychologische spiritualiteit

Essentie, werk en bestemming

3 succesvolle handboeken

Integratief competentiemanagement

Certificaat bij afronding

Een vraag stellen

0 + 2 = ?