De Helende Stem opleiding

De inschrijving voor de opleiding Helende Stem van Loucas van den Berg is geopend! Loucas werkt al 30 jaar met de helende stem en trilling. De opleiding bevat al zijn ervaring en is gebaseerd op een unieke methode waarin stem, beeld en geluid persoonlijke groei en ontwikkeling kernachtig ondersteunen.

Het concept is met name zo bijzonder omdat alle cursisten naast groepsoefeningen ook individueel gecoacht worden op hun motivatie, groei, expressie en dagelijks functioneren. De helende stem gaat verder dan de ervaring van balans tussen een goed werkend lichaam en een heldere geest. Er komt diepgang en focus in je handelen en zijn. Keuzes kun je gemakkelijker maken en volgen. Je leert om angstvrij te leven.

Boek De Helende Stem

Loucas van den Berg schreef het boek De Helende Stem. Hij legt hierin de genezende kracht van de stem uit en geeft praktijkvoorbeelden. Het bevat vele stemoefeningen, meditaties en luistermuziek om zelf aan de slag te gaan.

Nieuwe visie

De helende stem werkt direct op het totale lichaam en is eenvoudig te maken. Vaak doen mensen in het begin te veel vanuit de gedachte: hoe luider mijn stem hoe beter ze me horen. Maar deze stem werkt niet verdiepend. Ze spreekt niet je hele lijf aan maar slechts een stukje ervan. Je wordt er moe van in plaats van dat je er energie van krijgt. Je roept weerstand op in plaats van dat je dingen voor elkaar krijgt. De stem die Loucas met cursisten ontwikkelt is een natuurlijke, ademende stem die hoofd en hart verbindt in de keel. Het helende karakter van de stem zit hem in het verdiepte contact met jezelf en het moeiteloos kunnen manifesteren, zonder steeds alles met je hoofd te hoeven beredeneren.

Helende Stem Oefeningen

Loucas heeft een achtergrond als psycholoog, historicus en spiritueel therapeut en heeft het helende stem werk van Don Campbell 27 jaar geleden geïntroduceerd in Nederland. Hij heeft in de afgelopen jaren talrijke mensen succesvol in het helende stemtraject begeleid naar een groter lichaamsbewustzijn en een helder zelfbeeld. Cursisten zijn door middel van een uitgebreid programma van helende stemoefeningen beter gaan communiceren, faalangst werd opgeheven. Ook het activeren van kracht en het concreet manifesteren, uit het denken komen, vertrouwen ontwikkelen, positief denken, zelfacceptatie en leren loslaten zijn aspecten die direct het gevolg zijn van het gebruik van de helende stem.

Ontwikkeling Helende Stem

Wanneer we aan de slag gaan met de helende stem gaat het eerst over het loslaten van spanningen en oude denkbeelden. De helende stem ruimt op. Cursisten ervaren een doorstroming van levensgevoel en energie. De adem verdiept zich. Het wordt stiller. Dit is voor velen al een weldaad. In het vervolg wordt het contact met de stem alleen maar groter. Je loopt niet meer weg van blokkades. Je schrikt niet meer terug maar werkt er met de stem rustig doorheen. Je wilt openblijven.

Het helende stemboek van Loucas van den Berg is om je denken, voelen en zijn om te vormen.

Werking Helende Stem

Loucas spreekt van toon in plaats van klank. Bij het zingen spreken we van klanken. Een toon is een klank die gefocust is. Het heeft als doel zo eenvoudig en direct mogelijk je lichaamsenergie en de tederheid van je gevoel aan te spreken. Toon komt van het Latijnse tonus en betekent gestrekt. Hiermee wordt bedoeld het aanhouden van een toon op één en dezelfde toonhoogte gedurende een bepaalde tijd. Het lichaam krijgt zo de kans de toon op te nemen. Vergelijk het met een aanraking: wanneer je iemand aanraakt en deze hand enige tijd op dezelfde plaats laat rusten, komt er contact tussen de hand en het lichaam van degene die aangeraakt wordt. Er kan zo dieper worden ingevoeld. Zo werkt het ook met de helende stem: het lichaam leert de toon kennen en opent zich.

Effecten Helende Stem

De volgende effecten van de Helende Stemopleiding zijn door de cursisten helder ervaren:

 • Er is meer lichaamscontact.
 • Je hebt een duidelijk zelfbeeld: wie je bent en hoe je overkomt.
 • Je gaat meer bepalen wat bij je hoort.
 • Je hebt geen onnodige bescherming of wapenuitrusting meer nodig maar bent in open contact.
 • Je geeft voorrang aan je innerlijke stem.
 • Je creëert spontaan.
 • Je vindt antwoorden op je diepste vragen.
 • Je vindt je bestemming en geeft deze concreet vorm.
 • Je spreekt en handelt zonder angst.
 • In alle omstandigheden durf je aanwezig te zijn.
 • Levenszin groeit.
 • Je stroomt eenvoudig mee met wat er is.
 • Je geeft sneller je grenzen aan.
 • Je leert je stem veelzijdig te gebruiken.

Ervaring en onderzoek Helende Stem

Van de helende stemmethode van Loucas hebben de afgelopen 30 jaar wereldwijd meer dan 1500 cursisten kennis genomen. Zijn methode wordt in verschillende vakgebieden toegepast zoals: onderwijs, ziekenzorg, bedrijfsmanagement, theater, zang- en koormuziek, advocatuur en mediation. Research met betrekking tot de helende stem wordt nog steeds voortgezet. Nieuwe bevindingen worden meteen ingezet in de opleiding.

Enkele van de vele enthousiaste reacties

De helende stem ontspant niet alleen het keelgebied maar opent het totale lichaam en werkt door pijn en blokkades heen. Ik kan me merkbaar beter concentreren en gefocust blijven in de momenten dat ik in een spanningsveld terecht kom.

In dit Helende Stem traject heb ik een grote toolkit van helende tonen gekregen waar ik praktisch uit kan putten. Wanneer ik na een dag van lesgeven en supervisie-coaching onrust ervaar of weinig energie heb is er een specifieke toon die helderheid en focus geeft. Aan het begin van een les verstevigt een andere toon mijn basis. Weer een andere toon zorgt ervoor dat ik in ieder moment evenwichtig en in open contact ben met mezelf en de ander.

Ik wist niet dat je met je eigen stem zoveel positieve invloed hebt op klachten als hoofdpijn, faalangst en vermoeidheid. Ik durf veel meer en kan me eenvoudig en direct uiten zonder er eerst over na te denken of bang te zijn hoe ik overkom.

book-ameg-manifestatie

Coaching boek Manifestatie

Het tweede boek dat Loucas gebruikt in zijn Helende Stemopleiding is: De Diepe Vreugde van Manifestatie. Een lees – leer – en werkboek over bezieling.

Helende Stem consult

In een consult wordt je kern aangesproken door middel van helende stem en gesprek. Het brengt je vrijheid van geest en verrassend nieuw inzicht in je eigen wereld en hoe je deze wilt vormgeven. Je krijgt een concrete oefening mee voor thuis.

Helende Stem CD (Limited Edition)

Met The Healing Voice CD word je vertrouwd met hoe de helende stem kan klinken. Je wordt uitgenodigd om mee te doen samen met de stem van Loucas. Er zijn hierin drie niveaus te herkennen: energie, rust en visualisatie.

 • Energie: De CD bewijst zijn nut wanneer je denkvermogen oppermachtig wordt of wanneer je leeg bent en geen energie meer hebt, niet meer weet hoe je in beweging moet komen.
 • Rust: Verder bevat de CD composities om rustig te worden en gemakkelijker in slaap te vallen.
 • Visualisatie: Door het beluisteren van en werken met de CD kun je eenvoudig je verlangens voor je zien en vormgeven.


Gemiddelde klantbeoordeling: 8,9 / 10

Academie voor Spiritualiteit

30 jaar opleiding en coaching

Toegepaste psychologische spiritualiteit

Essentie, werk en bestemming

3 succesvolle handboeken

Integratief competentiemanagement

Certificaat bij afronding

Een vraag stellen

0 + 2 = ?