Opleiding Spiritueel Coach

Tweejarige additionele dagopleiding van in totaal 45 dagdelen. Eventueel uit te breiden met een derde jaar stage en supervisie. Maximaal 12 deelnemers. Investering €3200 per opleidingsjaar. De opleidingen binnen de academie zijn btw vrij. De drie boeken van Loucas van den Berg: De Diepe Vreugde van Manifestatie. Een lees-, leer- en wandelboek over Bezieling, De Helende Stem en Kandinsky, het opbloeien van de Vrije Geest vormen onderdeel van het verplichte lesmateriaal. Een jaargang is uit te breiden met een 5-daagse coachingsreis naar Rieti, het groene dal van Franciscus van Assisi in Italië.

Geschikt voor professionals in het werkveld van persoonlijke begeleiding en hulpverlening: trainers, mediators, opleiders en coaches. Je wordt opgeleid tot spiritueel coach die vanuit essentie en authenticiteit de ander begeleidt in een persoonlijk ontwikkelingstraject. Je leert resultaatgericht werken vanuit spirituele grondslag.

De opleiding biedt een combinatie van spirituele psychologie, managementfilosofie, persoonlijk leiderschap, presentatie- en motivatietechnieken afgewisseld met lichaamsgericht werken, innerlijk luisteren en leiding nemen. Je leert jezelf te leiden om anderen te kunnen leiden. Belangrijk speerpunt van de opleiding is de realisatie van coachend vermogen in passend werk.

Voor wie

Je wilt een spiritueel coach worden en daartoe grondig worden opgeleid. Mogelijk wil je hiertoe een carrière wissel maken. Je hebt behoefte aan reflectie op je rol als leidinggevende, coach, mediator of leraar. Je bent als coach toe aan een nieuwe uitdaging. Hierin wil je niet alleen intuïtiever gaan werken maar je hebt ook behoefte aan een concrete opleiding waarin innerlijke kennis, spirituele psychologie en het manifesteren van de wezenlijke kwaliteiten van de ander een leidraad wordt. Het gaat je niet om bijsturen in je bestaande professionele werk maar je wilt uitgroeien tot een nieuw soort coach. Hiervoor heb je training nodig. Het is een stap dieper en verder waarbij je zelf honderd procent als instrument inzetbaar wil zijn.

Je leert

 • Diepgaande psychologische en spirituele begeleiding te geven.
 • Een praktische spirituele methodiek voor het voeren van gesprekken.
 • Het stellen van de juiste heldere vragen.
 • Emotioneel intelligent werken.

We besteden ruimschoots aandacht aan het werken met lichaamsenergie, het gebruik van video-opnamen, presentatie- en motivatietechnieken, het optimaliseren van verbale- en non verbale communicatie. Tijdens de opleiding vindt er regelmatig individuele spiritueel psychologische begeleiding plaats.

De opleiding tot spiritueel coach werkt aan de hand van een innerlijk onderzoek. Met de trainers ontwikkel je een persoonlijk paradigma waarin je je spirituele ontwikkeling, instrumentarium en unieke werkwijze samenbrengt. Dit paradigma kan gedurende de tweejarige opleiding worden bijgesteld.

Eerste jaar: Jij zelf als instrument

Speerpunten studieprogramma:

 1. Een nieuwe dimensie van jezelf ontdekken. Moedig initiatief nemen voor een nieuwe geboorte wanneer je de overgang naar nieuw leven, nieuwe ideeën, nieuwe vormen wil laten ontstaan.
 2. Creatief worden vanuit je essentie en alle delen en kwaliteiten van jezelf tot een geheel brengen.
 3. Wijs gebruik van je lichaamsenergie, tijd en effectiviteit.
 4. Synthese tussen bestemming, werkontwikkeling en carrièreverloop.
 5. Verantwoordelijkheid nemen voor je diepe verlangen naar jezelf en je persoonlijke groei.
 6. Dagelijks afstemmen op de kern, toegang tot de bron.
 7. Werk genereren tijdens de opleiding.
 8. Het maken van een creatief jaarboek met levensverhalen en ingevingen.

Tweede jaar: Inzetbaar zijn vanuit je nieuwe zelfbeeld

Dit jaar is een overdrachtsjaar. Speerpunten studieprogramma:

1. Stage en werkplaats. De overdracht naar anderen.
2. Presentatie en motivatie van anderen.
3. Videoanalyse en omgang met verbale en non verbale expressie.
4. De acht elementen van het coachingsproces in de praktijk.
5. Cliëntgericht werken: observeren, afstemmen, snel en vloeiend handelen.
6. Leerreizen: mogelijkheden scheppen voor totale onderdompeling in de relevante context van persoonlijke groei en coachend werken.
7. Opzetten van een praktijk en workshops.
8. Certificaat spiritueel coach.


Gemiddelde klantbeoordeling: 8,9 / 10

Academie voor Spiritualiteit

30 jaar opleiding en coaching

Toegepaste psychologische spiritualiteit

Essentie, werk en bestemming

3 succesvolle handboeken

Integratief competentiemanagement

Certificaat bij afronding

Een vraag stellen

7 + 0 = ?