KunstSale Loucas van den Berg 2018

Vanaf heden

Nu te koop: klein werk op papier, ingelijst werk en grote doeken afgeprijsd! Iedere aankoop is een bijdrage aan het schrijven en redigeren van mijn nieuwe boek.

Tekeningen al vanaf 150 euro – sommigen los, anderen in serie te koop. Doe navraag en kom langs.

De afgelopen 10 jaar heb ik uiteenlopend werk gemaakt op klein en groot formaat, voor particulieren thuis en voor kantoren. Ze zijn allen op een unieke manier vervaardigd. Ik verzamelde pigmenten voor mijn doeken van over heel de wereld: Midden-Amerika, Canada, Marokko, Italië, Frankrijk, Duitsland.

ALLE SERIES IN DE VERKOOP KOMEN VOOR IN MIJN NIEUWE BOEK MET DE TITEL: EEN MEDICIJNBOEK VOOR DE LIEFDE.

Zien-voelen-beleven

Van een plaatje op een website blijft het moeilijk beoordelen. Je moet het in het echt zien, voelen en beleven. Kunst verrijkt het leven! Kom dit zelf ervaren en snuffel tussen de vele kunstwerken van Loucas die zijn werken in zijn atelier of op locatie in de natuur heeft vervaardigd. Met prijzen vanaf 150 euro voor een losse tekening is een kunstaankoop nu voor vrijwel iedereen haalbaar.

Heb je interesse in één van Loucas zijn kunstwerken? Kom langs in zijn atelier in Nijmegen, bekijk ze, houd ze in je handen en vraag zijn advies. Je bent van harte welkom! Neem contact op via info@academievoorspiritualiteit.nl of M: 06-46372087 (Loucas van den Berg).

Thema’s en series

  • Ingelijste en losse werken over de Etrusken, hun landschap en cultuur. Vervaardigd op locatie in Italië met enkel pigment, aarde, inkt en potlood.
  • Tekeningen ingelijst en los, uit de voorstelling over de Griekse Nobelprijswinnaar voor literatuur Odysseas Elytis ‘De Tuin ziet’. Gebruikte materialen pigmenten, olie, krijt en acryl.
  • Teken- en schilderwerken uit de serie De Doodshoofdbij, over een transformatie van duisternis naar bevrijding. Pigmenten, olie, krijt en acryl.

LOUCAS VAN DEN BERG (1960) wilde al van jongs af aan kunstenaar worden. Hij verzamelde op achtjarige leeftijd kristallen en edelstenen en maakte er tekeningen en mozaïeken bij. Als adolescent koos hij voor de muziek en de studie psychologie en geschiedenis. In 1993 pakte hij het schilderen, tekenen en beeldhouwen op. Aanvankelijk maakte hij veel kleine zwart-witten met inkt en potlood, na een paar jaar kwamen daar de unieke kleuren bij en ging hij ook groot werk maken. Zijn kunstzinnige werk is een uiting van een wendbare geest. Loucas brengt oude culturen zoals die van de Etrusken in Midden-Italië en de oude Grieken in verbinding met moderne teksten, gedichten en geschiedenis. Hij exposeerde in galeries in binnen- en buitenland.

Plaats: Academie voor Spiritualiteit, Augustinusklooster, Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen, gelegen nabij het centrum van Nijmegen en eenvoudig en direct te bereiken met het openbaar vervoer. Binnen 10 minuten vanaf het Centraal Station. De auto kan voor de deur kosteloos geparkeerd worden.